" Olen säpsähtänyt hereille monta kertaa, kun auto on ajautunut vastakkaiselle kaistalle tai tien pientareelle".

Edellinen kommenti on kansanedustajan minulle kertoma. Kansaedustaja, jonka nimi jääköön nyt mainitsematta, oli alkanut raivata kalenteriinsa enemmän tilaa myös levolle. Kansanedustaja on myös kaupunginvaltuutettu ja kiertää ahkerasti puolueensa sekä kansalaisjärjestöjen tilaisuuksissa. Päivät venyivät ja raskas työ alkoi vaatia veronsa.

Kyseinen kansanedustaja nousi mieleeni, kun alkuviikosta uutisoitiin Kimmo Sasin kolarista. Ensitietojen mukaan näyttää mahdolliselta, että kansanedustaja Sasi on yksinkertaisesti nukahtanut rattiin. Ajanut siis yliväsyneenä.

Uskon, että Sasin traagisen onnettomuuden jälkeen eduskunnassa moni alkaa pohtia kalenterinsa täyttämistä uudella tavalla: onko minulla voimia hoitaa kaikki menemiset ja hyppäänkö sen rakkaan oman auton rattiin vai junaan?

Kovan linjan kokoomukselaisena tunnetulla Sasilla on nyt mahdollisuus todistaa, elääkö hän niin kuin muita opettaa. Sasi vaati liikenne- ja viestintäministerinä ollessaan kovempia rangaistuksia törkeissä liikennerikkomuksissa. Esimerkiksi kuolemantuottamuksen aiheuttamisesta liikenteessä selviää Sasin mielestä aivan liian alhaisella rangaistuksella. (Kaleva 5.11.2002.)

Jos Sasin linja pitää, hän vaatii itselleen oikeudessa mahdollisemman kovaa tuomiota.