Haastattelin sunnuntaina kristillisdemokraattien kansanedustaja Toimi Kankaanniemeä. Virallisen haastattelun ohessa jäin väittelemään hänen kanssaan kristillisten suhtautumisesta homoseksuaaleihin, ja etenkin sitä koskevaan lainsäädäntöön.

V

äittely oli turhauttava, eikä meistä kumpikaan muuttanut mielipidettään sen tuloksena. Tämä ei tietysti ollut yllätys. Tiesin kyllä kenen kanssa olen puheissa.

 

Silti olen edelleen ihmeissäni, kuinka kristilliset eivät näe homoseksuaalien aseman parantamista ihmisoikeus- ja tasa-arvokysymyksenä. Kankaanniemen mukaan parisuhdelaissa ei ollut kyse mistään näin ylevästä. Hänen mukaansa se on vain tapa nakertaa ydinperhettä ja rapauttaa yhteiskunnallista moraalia.

 

Onneksi Kankaanniemi kumppaneineen on oppositiossa, eikä vain eduskunnassa vaan koko Suomessa. Sanoin tämän myös Kankaanniemelle, joka puolustautui kertoen saaneensa parisuhdelain säätämisen aikaan valtavasti palautetta, jossa ilmaistiin huoli maailman menosta. Kristillisessä mielessä me kai elämmekin Sodoman ja Gomorran aikoja.

 

Kristillinen kirkko on tehnyt historiansa aikana monen seksuaalivähemmistön edustajan elämästä helvetillistä. Homoja on vainottu vedoten Raamatun lauseisiin, mutta pohjimmiltaan kyse on ollut vallankäytöstä ja halusta kontrolloida ihmisiä.

 

Raamatun avulla voidaan kuitenkin syytellä heteroitakin.

 

Jeesuksen sanoin:

 

" Te olette kuulleet sanotuksi: Älä tee huorin,

Mutta minä sanon teille; jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa".

(Evankeliumi Mattauksen mukaan, 5:27,28)

 

Miten on Toimi ja muut kristilliset ystäväni, oletteko tehneet huorin viime aikoina?

 

Ps. Kaikki Raamattua lyömäaseenaan käyttävät voisivat lukea kirjan uudelleen, kannesta kanteen ja huolella. Kuitenkin varoituksen sana: tämä voi koetella heikoimpien uskoa rajusti.